Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Archery TV μέσα από το Youtube


Η Fita ανακοίνωσε ότι πλέον θα παρέχει την υπηρεσία της πρώην http://www.archery.tv/ μέσω του καναλιού της Youtube. (http://www.youtube.com/archerytv) Θα ανεβάζει εφ’ εξής όλα τα Video’s, για να είναι προσπελάσιμα από όλους τους φίλους του αθλήματος. Στα περίφημα Video’s βρίσκεται και η συνέντευξη του Χρυσού μας Κοριτσιού με τα παγκόσμια Ρεκόρ, «Ελένη Ιωάννου»





Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Χωρίς φωτισμό διεξήχθη ο αγώνας τοξοβολίας

Ο αγώνας τοξοβολίας Α-Β κατηγορίας κλειστού χώρου (18μ) στο Ο.Α.Κ.Α. Α/Γ/Ε/Ν που διεξήχθη χθες Σάββατο 26/01/2008, πραγματοποιήθηκε χωρίς φωτισμό στα πρόσωπα των στόχων. Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, το Ολυμπιακό στάδιο απαγόρευσε την χρήση άλλου φωτισμού πλην του φωτισμού οροφής… (μα... τόσσα χρόνια...;;;)
Οι Έλληνες τοξότες απέδειξαν ότι δεν τους 'προβλημάτισε' η έλλειψη φωτισμού μια που τα νούμερα τουλάχιστον στο Ολυμπιακό τόξο ξεπέρασαν το 280 ανα γύρο..
Μια καλή πρόκληση, αλλά όχι να γίνει και θεσμός.

Στο κύπελλο Ελλάδος μπορούμε να έχουμε μαζί μας τρίποδο με προβολέα;


και μια γεύση από αγώνες του εξωτερικού...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Διασυλλογικός αγώνας τοξοβολίας 20/01/2008


Συγχαρητήρια στο σύλλογο "Αχαιοί" για το Διασυλλογικό αγώνα κλειστού χώρου που διοργάνωσε με επιτυχία στο προπονητήριο τοξοβολίας στο Ο.Α.Κ.Α. στις 20 Ιανουαρίου 2008. Ιδιαίτερη παρουσία είχαν οι Παίδες/Παμπαίδες & Κορασίδες/Παγκορασίδες που έριχναν στα 10μ.

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του αγώνα, από το Site του Φαέθωνα Βριλησσίων εδώ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Προπονηθείτε με τον χρόνο του αγώνα

Ένα παλαιό Software αλλά αρκετά καλό, είναι το Timing Software, από το texasarchery (όπου μπορείτε να βρείτε διάφορα Software Τοξοβολίας). Το software τρέχει σε command Prompt (ms Dos) και έχει την δυνατότητα, να ορίσετε τους γύρους, τις σειρές την διάρκεια, τα χρώματα (πχ. κίτρινο στα 30 sec) κλπ. Τρέξτε το file «ifp.exe» και ορίστε στα property του window è Full Screen, πατήστε «Y» πατήστε το «4» για Εξάσκηση και το πλήκτρο «S» (Start)
Το πρόγραμμα ξεκινάει την αντίστροφη μέτρηση από τα 20sec, όπως στον αγώνα για να πάρουμε θέση στην γραμμή βολής και ανάλογα με το τι έχουμε ορίσει αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση. (πχ. 180 sec) Παρατηρήστε που το χρώμα αλλάζει στα 30sec και γίνετε κίτρινο...
Μια καλή προπόνηση, με ένα φορητό υπολογιστή που μας προσομοιώνει τον χρόνο του αγώνα, ακόμα και στα χρώματα.

Καλή επιτυχία και καλή προπόνηση.


Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ



Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Η απάντηση της win&win με Pro accent carbon

Χτυπάει το πρωί το κουδούνι του σπιτιού, ο ταχυδρόμοοοος… γράμμααααα… από την Κορεάτικη win&win. Για να δούμε λέω, τι μας στέλνει η win&win, καμιά αργοπορημένη κάρτα σκέφτομαι, από το ταχυδρομείο ή κάτι τέτοιο… όμως ανοίγω και διαπιστώνω αντί για κάρτα, τον νέο της Κατάλογο, με καινούργιο Riser παρακαλώ, ίσως ‘πολιτική ως απάντηση, στην αγαπημένη μας εταιρία Hoyt για τα riser του 2008’.
Το όνομα αυτού λοιπόν, ‘Pro accent carbon’
Κατασκευασμένο όπως περιγράφει και στο Site της, με δύο επιστρώσεις Carbon. Εκ πρώτης όψεως όμως, φέρνει στο προηγούμενο μοντέλο ‘Inno Carbon Riser’ αλλά πιο λεπτοκομμένο ίσως και πιο βελτιστοποιημένο στις καμπύλες και τα χρώματα του. Άγνωστο μέχρι στιγμής, το πότε θα έρθει στην χώρα μας και το πόσο θα κοστίζει. (υποθέτουμε κοντά στην τιμή του προηγούμενου μοντέλου κοντά στα 550€) Σταθερή χωρίς μεταβολή, παραμένει στα Limbs της, (αλλά και στην τιμή τους.. κοντά στα 475 €) με τα ‘Inno Power’ που τα προτείνει βεβαίως ως τέλειος συνδυασμός. Θυμούμαι κάποιες φράσεις από το παρελθόν...
Ο Τοξότης κάνει το τόξο και όχι το τόξο τον Τοξότη’, υπάρχει όμως και αντίλογος από κάποιους… ‘Χωρίς Εργαλεία δεν είσαι μάστορας…’
όπως καταλαβαίνετε, οι επιλογές πολλές, η κρίση δική σας !


Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Αγώνες Τοξοβολίας Παίδων / Κορασίδων, 13 Ιανουαρίου 2008


Αποτελέσματα αγώνων τοξοβολίας κλειστού χώρου 18μ. Παίδων/Κορασίδων


Ο.Α.Κ.Α. 13 Ιανουαρίου 2008

Αθήνας

Παίδες
Ολυμπιακό Τόξο
10ς ΠΑΠΑΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΑΛΜΠΕΡΤΟ / ΤΕΤΡΑΠΤΕΡΥΛΛΙΣ - 521
20ς ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. – 517
30ς ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΤΕΤΡΑΠΤΕΡΥΛΛΙΣ – 490

Κορασίδες
Ολυμπιακό Τόξο
10ς ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ / ΠΑΝΔΑΡΟΣ - 541
20ς ΓΙΑΜΒΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ / Ν.Ο. ΚΑΡΥΣΤΟΥ - 518
30ς ΧΟΡΤΗ ΑΡΙΑΔΝΗ / ΤΕΤΡΑΠΤΕΡΥΛΛΙΣ - 515

Παίδες
Σύνθετο Τόξο
10ς ΤΖΟΥΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ / Α.Σ. ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ - 530
20ς ΜΥΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.- 517
30ς ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ / ΤΕΤΡΑΠΤΕΡΥΛΛΙΣ - 473

Κορασίδες
Σύνθετο Τόξο
10ς ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - 472
20ς ΠΡΙΦΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ / ΗΛΙΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. – 430

Ηλεκτρονική μορφή από το Site Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας


Θεσσαλονίκης

Αποτελέσματα αγώνων τοξοβολίας κλειστού χώρου 18μ.
Παίδων/Κορασίδων – Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρούπολης


Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2008


Παίδες
Ολυμπιακό Τόξο

10ς ΓΚΑΛΕΝΤΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / Σ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ - 477
20ς ΤΣΑΓΚΑΡΙΔΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ / ΦΟΙΒΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 476
30ς ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ / Σ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ – 462

Κορασίδες
Ολυμπιακό Τόξο
10ς ΚΑΤΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ / Σ.Σ. ΒΟΛΟΥ - 417
20ς ΠΑΣΣΑ ΣΤΕΛΛΑ / ΑΡΤΕΜΙΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ- 410
30ς ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ / ΑΡΤΕΜΙΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ- 408

Παίδες
Σύνθετο Τόξο
10ς ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ / Σ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ - 544
20ς ΚΥΡΙΑΖΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ / Σ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ - 542
30ς ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Σ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ - 525

Κορασίδες
Σύνθετο Τόξο
10ς ΚΑΛΑΘΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ / Σ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ - 523
20ς ΓΚΑΛΕΝΤΖΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ / Σ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ – 467
30ς ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ / Σ.Ο. ΔΡΑΜΑΣ – 458

Ηλεκτρονική μορφή από το Site Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας


Συγχαρητήρια σε όλους του αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες !




Ένα Βέλος μια ζωή


Ακούγοντας το, ή διαβάζοντας το, σου δημιουργεί πολλές ερμηνείες… πρόκειται για το δεύτερο προτεινόμενο βιβλίο για την πνευματική τοξοβολία και το Ζεν. Αρκετά πιο βαρύ από το Βιβλίο «ΖΕΝ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ». Μέσα από μια τέχνη όπως αναφέρει το Ζεν, δημιουργείται μια Τέχνη δίχως τέχνη, όπως συμβαίνει και με το βάδισμα που είναι μια τέχνη υψηλής ισορροπίας, αλλά γίνεται από μόνο του, χωρίς προσπάθεια. Στο συγκεκριμένο βιβλίο η παραδοσιακή τοξοβολία το «Κιούντο» είναι ο Δρόμος του Τόξου. Η τόξευση ενός βέλους έχει σαν στόχο τον ίδιο τον εαυτό. Εάν αντέχεται κάτι πιο «Βαρύ» από το ΖΕΝ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ (αλλά απαιτείται η ανάγνωση του γιατί το ' Ένα Βέλος μια ζωή ' κάνει αρκετές αναφορές σε αυτό)


Καλή ανάγνωση στο 2o βιβλίο της πνευματικής τοξοβολίας !


ΥΓ. Πολλοί αναγνώστες δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανάγνωση του…


είπαμε είναι βαρύ.....


Πολλές πνευματικές λίβρες !


Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Cartel - Η άλλη άποψη






Μια άλλη πρόταση για τον εξοπλισμό της τοξοβολίας, μας έρχεται από την Κορεάτικη εταιρία Cartel. Είναι μια πιο φθηνή λύση, αφού ουσιαστικά αντιγράφει καλά, τις μεγάλες εταιρίες. Συγκεκριμένα, τα νέα της Stabilizers – Centralizers (σταθεροποιητές) είναι ουσιαστικά πιστή αντιγραφή της Beiter. Το όνομα αυτών «Balkan». Δεν γνωρίζουμε βέβαια για ποιο λόγο τα ονόμασαν «Βαλκάνια».. ίσως γνωρίζουν κάτι; Τα Balkan λοιπόν, μαζί με άλλα καλούδια που έχει αντιγράψει από τις αγαπημένες μας εταιρίες Beiter, Easton, Win&Win κλπ, όπως, η καλή απομίμηση του Button της Beiter με τα micro clicks, τα Stabilizer και τα Doinkers (αποσβεστήρες) «Midas» - αντιγραφή της «Win&Win», τα βέλη Triple Shafts – αντιγραφή μεταξύ x10 και ace της Easton, το Cartel Smart Tab – αντιγραφή του Cavalier/Cordovan κλπ, και όλα αυτά, σε τιμές από 35% έως 65% κάτω από τις επώνυμες εταιρίες (τιμές εξωτερικού). Για κάποιον λοιπόν, που έχει ξεκινήσει τώρα, ή για κάποιον που θέλει να αγοράσει έναν εξοπλισμό και δεν θέλει να διαθέσει πάρα πολλά χρήματα, υπάρχει και η άλλη λύση…

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Τοξοβολία και Video Games

Πόλος έλξης για τους Gamers, αλλά και για τις κατασκευάστριες εταιρίες Video Games, οι αγώνες οποιασδήποτε μορφής. Πόσο μάλλον οι μεγαλύτεροι αγώνες - Οι Ολυμπιακοί αγώνες. Οι εταιρίες λοιπόν, έχουν δημιουργήσει και το άθλημα μας, ως ηλεκτρονικό παιχνίδι ψυχαγωγίας. Το ποιο εντυπωσιακό από όλα, φαίνετε ότι το έχει η Nintendo με την κονσόλα Wii και το παιχνίδι «Mario & Sonic at the Olympic Games». Στην κονσόλα Wii, μπορείς να μιμηθείς πραγματικές κινήσεις με τα χειριστήρια, κάτι που το κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό. Να θυμίσουμε επίσης, ότι εντυπωσιακή τοξοβολία ολυμπιακού γύρου που διεξάγεται στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, είχε κατασκευάσει η «Eidos» το 2004 για Pc.



Πρωθυπουργός τοξότης


Τα τελευταία νέα της FITA
Η Αυστραλία κατάφερε να κατοχυρώσει τρείς θέσεις για το Πεκίνο. Συγκεκριμένα οι δύο γυναίκες «Jade Lindsay» και «Jane Waller» όπου η Waller χαρακτηρίζεται ως ένα νέο ελπιδοφόρο ταλέντο (59η θέση στον κόσμο και Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006 στην κατηγορία Κορασίδων) και μία ακόμα θέση για τους άνδρες, στο πρωτάθλημα ηπείρου Ωκεανίας που διεξήχθη στην Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε για την χώρα της Σαμόα, που για πρώτη φορά θα λάβει μέρος στην τοξοβολία σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την αθλήτρια «Joseph Walter». Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, είναι ότι ο πρωθυπουργός της Σαμόα, ο κ. «Tuila'epa Sailele Malielegaoi», είναι τοξότης ο ίδιος και ήταν επίσης κάτοχος μεταλλίου στους Αγώνες του Νότιου Ειρηνικού το 2007.
Φαντάζεστε τον πρωθυπουργό μας Τοξότη;

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

Ταχύτητα βέλους με δείγματα ήχου

Η ταχύτητα του βέλους είναι κάτι ‘ομιχλώδες’ στην Ελλάδα. Ελάχιστοι τοξότες έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη ρύθμιση. Πολύ σημαντικό μέρος της ρύθμισης, όπως αναφέρει και ο Κορεάτης Δάσκαλος ‘Kis Lee’, ένα σφάλμα πχ. στο τράβηγμα με την πλάτη, ή στην εσφαλμένη απελευθέρωση, ή στην λάθος ταχύτητα του τραβήγματος (ροή), το βέλος απελευθερώνεται με διαφορετική ταχύτητα και δεν έχει κανένα νόημα εάν το σκόπευτρο ήταν στο 10 του στόχου. Σαφώς οι εταιρίες έχουν βγάλει αξιόπιστα μηχανήματα καταμέτρησης της ταχύτητας και της περιστροφής του βέλους αλλά όλα αυτά κοστίζουν… Ένας τρόπος που έχω σκεφτεί και σας προτείνω, αλλά χωρίς τεκμηρίωση, είναι με ένα μικρόφωνο και ένα φορητό υπολογιστή (Laptop). Μπορούν να γίνουν αρκετές εγγραφές ήχου - δειγματοληψίες σε διάφορα σημεία, πχ. πάνω στο τόξο, ακριβώς πίσω από τον τοξότη, κάτω από τον τοξότη, μπροστά από στον τοξότη, στην μέση της διαδρομής του βέλους (την θεωρώ την πιο αξιόπιστη) και μπροστά στον στόχο. Το επόμενο στάδιο είναι να έχουμε έναν επεξεργαστή ήχου με απεικόνιση γραφήματος (κυματομορφή του ήχου), μπορούμε να βρούμε αρκετούς από το web δωρεάν (freeware) και να αναλύσουμε – συγκρίνουμε τα δείγματα στον χρόνο. Οι συχνότητες θα μας δώσουν τις διαφορές μεταξύ των βολών (χαμηλές συχνότητες = αργό βέλος και μικρή περιστροφή, υψηλή συχνότητα = γρηγορότερο βέλος και μεγάλη περιστροφή). Όλα βέβαια τα παραπάνω προϋποθέτουν να έχουν γίνει τα Standard test (μέτρηση σκληρότητας του βέλους, Button, άφτερα, paper test κλπ, κλπ) και να υπάρχει μια τυποποίηση στην τεχνική του τοξότη. Μια λύση λοιπόν σχετικά εύκολη και ένα πείραμα ταυτόχρονα.
Καλή επιτυχία !

Απλή κατασκευή στόχου τοξοβολίας


Μια απλή κατασκευή στόχου, με χαμηλό κόστος είναι οι χάρτινες κούτες (οι παλαιότεροι το γνωρίζουν καλά). Επιλέγουμε το μέγεθος του στόχου και αγοράζουμε ή συλλέγουμε χάρτινες κούτες. Τις στοιβάζουμε, τοποθετούμε δύο ξύλα στο πάνω και στο κάτω μέρος (για μεγαλύτερη αντοχή στο σφίξιμο) και τις δένουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε με ιμάντες σύσφιξης ή με οποιοιδήποτε άλλο τρόπο. Να τονίσω ότι ρίχνουμε από την πλευρά που είναι ενωμένες οι κούτες στην σειρά και όχι στην επίπεδη επιφάνεια.

Καλές βολές !

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Κορεάτες Τοξότες




Πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να πλησιάσουμε τους αθλητές της Κορέας; Επίσης το ίδιο ερώτημα μπορεί να γίνει στο να πλησιάσουμε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο στα αθλήματα… Όταν πέρσι, στο Πανευρωπαϊκό στο Μαρκόπουλο ως εθελοντές, ρωτήσαμε τον κ.Peterson εάν είχε και άλλο επάγγελμα, μας κοιτούσε σαν εξωγήινους… η όταν ρωτήθηκα από τοξότη αθλήτρια της Αγγλίας (σε μια αγοροπωλησία που αφορούσε βέλη, ποιος είναι ο μισθός μας στην Ελλάδα.. δαγκώθηκα ! ) Το άλλο επίσης, από Κορεάτες πωλητές της win&win (επίσης στο Πανευρωπαϊκό στο Μαρκόπουλο) πόσους Έλληνες τοξότες έχουμε στην Ελλάδα και ποιοι είναι οι Επαγγελματίες; Τρελλό δάγκωμα και εκεί.. Ο κορεάτης πωλητής εκτός των Άλλων είπε, ότι στην Κορέα οι μόνοι τοξότες που δεν αμείβονται είναι οι τοξότες ψυχαγωγίας και οι Έφηβοι, εκτός εάν κάνουν κάποιο ρεκόρ και όλοι οι υπόλοιποι (γύρω στους 100) είναι επαγγελματίες με μισθό από 4000 – 6000 Euros τον μήνα και για κάθε Ολυμπιακό μετάλλιο + 4000 Euros extra στον μισθό. Γιατί άραγε μόνο αυτοί; Σίγουρα το θέλει η χώρα τους, γιατί διακρίνονται σε πάρα πολλά αθλήματα εκτός της τοξοβολίας. Εάν άραγε στην Ελλάδα (σενάριο επιστημονικής φαντασίας) είχαν στους Έλληνες τοξότες μισθό θα ήμασταν κοντά τους; Επίσης εάν ακολουθούσαμε το προπονητικό πρόγραμμα τους θα τους πλησιάζαμε; Πολλά τα ερωτήματα.. Να αναφέρουμε επίσης, ότι προπονητές έχουμε, μπορεί μετρημένους στα δάχτυλα αλλά πολύ αξιόλογους ! Θα μου πεις αυτοί αμείβονται όπως πρέπει; Τις απαντήσεις, όλοι λίγο ως πολύ τις γνωρίζουμε... άλλοι με ελάχιστα για αυτά που προσφέρουν, άλλοι αφιλοκερδός… Εξάλλου τι λέω τώρα… στην Ελλάδα δεν έχουμε λύσει τα βασικά.. Και ως προς τους τοξότες της Κορέας, καλά να είναι και να μας γεμίζουν θέαμα…!!!
Πρέπει να έχουμε και τα πρότυπα μας !
videos από Youtube:

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

ΖΕΝ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ


Το ΖΕΝ στην πράξη συνήθως συνδυάζεται με κάποια τέχνη. Όμως ονομάστηκε και ορίστηκε σαν "τέχνη χωρίς τέχνη". Είναι η αναγωγή του ανθρώπου από το συγκεκριμένο στο αφηρημένο, από την περιορισμένη μορφή στην άπειρη ιδέα. Αυστηρό σε κάθε είδος προσκόλλησης είναι ένας δρόμος λύτρωσης και δημιουργικότητας του ανθρώπινου πνεύματος, δρόμος που οδηγεί στη χαρά και τη σοφία της παγκόσμιας ενότητας.O ΄Ουγκεν Χέρριγκελ, συγγραφέας και του βιβλίου, γράφει τα όσα πέρασε στην σχολή της παραδοσιακής τοξοβολίας, με ένα μοναδικό τρόπο που για κάποιους ασιάτες είναι τρόπος ζωής... Αγαπημένο απόσπασμα του βιβλίου: "η απελευθέρωση του βέλους πρέπει να γίνει σχεδόν από μόνη της.. μόλις 'ωριμάσει' θα πρέπει η βολή να πέσει, όπως το χιόνι πέφτει από το κλαδί, χωρίς το κλαδί να μετακινηθεί.." Ένα βιβλίο που κάθε τοξότης θα πρέπει να έχει στην βιβλιοθήκη του (όχι όμως μόνο εκεί) αλλά και στα χέρια του...
Συγγραφέας:΄Ουγκεν Χέρριγκελ, Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2008

10αρια σε όλα στην ζωή μας

Αποτελέσματα αγώνων Τοξοβολίας

2008
-
Δεκέμβριος