Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Έρωτας, ο μικρότερος Τοξότης









-

Ίσως ο μικρότερος αλλά πολύ εύστοχος τοξότης. Μέρα που είναι… ο Άγιος Βαλεντίνος, με τα βέλη του Έρωτα και το τόξο… αφού ταυτίζονται όλα αυτά σήμερα… λίγο βέβαια μπερδεμένα, αλλά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σήμερα στον μικρό μας τοξότη. Λίγη ιστορία λοιπόν.. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ο «Έρωτας» είναι ο φτερωτός θεός της αγάπης. Συχνά ταυτίζεται με την θεά «Αφροδίτη» και αναφέρεται και ως υπηρέτης και συνοδός της. θεωρείτε ότι είναι ανίκητος και ότι όταν χτυπούσε με τα βέλη του δύο ανθρώπους, αυτοί ερωτεύονταν παράφορα. Από πού προήλθε Ο Έρωτας; Πολλές αναφορές...
1) από το «κοσμικό αυγό» που άφησε η Νύχτα στους κόλπους του Ερέβους
2) από το Χάος και τη Γαία
3) από την Αφροδίτη και τον Ουρανό
4) από την Αφροδίτη και τον Άρη
5) από την Ίριδα και τον Ζέφυρο

Τώρα εάν είχε βέλη "easton", εάν το τόξο του ήταν "hoyt" ή "win&win" και πόσες λίβρες άνοιγε, δεν υπάρχουν σχετικές αναφορές.... χαχαχαχα...!!!

Σας ευχόμαστε λοιπόν, βολές από τον έρωτα...

και την ευστοχία του.. στις βολές σας…!!!
Προσοχή στα σημερινά σας βέλη…!!!


* Αναδημοσίευση του Ελληνικού Blog της Τοξοβολίας στις 14 Φεβρουαρίου 2008

Αποτελέσματα αγώνα Γ.Δ. Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων Α΄& Β΄ Κατηγορίας Κ.Χ. 2Χ18μ. Α/Γ/ΝΑ/ΝΓ/Ε/Ν - Πάτρα 13/02/2011



Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

www.archerydb.com

Η νέα βάση δεδομένων για την τοξοβολία, ακούει στο όνομα ArcheryDB http://www.archerydb.com/ Στην ‘Database’ μπορείτε να αναζητήσετε με διάφορα «φίλτρα» και να αντλήσετε πληροφορίες με βάση την προτίμηση σας. Μπορείτε για παράδειγμα, με το επίθετο σας ή μέρος του (στα ελληνικά), ή με την κατηγορία που ανήκετε, ή τον σύλλογο, ή να δείτε τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων από άλλη χώρα.
Η βάση, μέρα με την μέρα μεγαλώνει και προστίθωνται όλο και περισσότερες χώρες.
Εντυπωσιακή είναι ανταπόκριση από τις περισσότερες χώρες, στο να εισαχθούν το συντομότερο στην Βάση, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα...!!!


Screen Shots:


Αναζητήστε, φιλτράρετε, εκτυπώστε…!!!



ArcheryDB – Archery Database, your Database :-)


- Για σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις στο: koumarianos@gmail.com
Στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο President, (Λεωφ. Κηφισίας 43), στην αίθουσα “ Olympia” θα πραγματοποιηθεί η ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικής Πίτας της Ε.Φ.Ο.Τ. και η βράβευση των Πολυνικών Σωματείων και Αθλητών για το 2010.

Αναλυτικά Εδώ