Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ωρολόγιο πρόγραμμα αγώνα Κλειστού Χώρου Α΄& Β΄ κατηγορίας, Ο.Α.Κ.Α., 1 - 2/12/2012


Ωρολόγιο πρόγραμμα του αγώνα Α΄& Β΄αγωνιστικής κατηγορίας κλειστού χώρου 2Χ18μ. ηλικιακών κατηγοριών Ανδρών – Γυναικών / Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών / Εφήβων – Νεανίδων ολυμπιακού & σύνθετου τόξου και του αγώνα κλειστού χώρου 2Χ18μ. Παίδων – Κορασίδων / Παμπαίδων – Πανκορασίδων - 2Χ15μ. Παμπαίδων Β΄- Πανκορασίδων Β΄ ολυμπιακού & σύνθετου τόξου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - “ Sports Hall ” του Ο.Α.Κ.Α., το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 ( πρωί )
ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ – ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ Α΄& Β΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ & ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ – ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ – ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β΄- ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ & ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ
09:00 – 09:45 Έλεγχος εξοπλισμού & Δ.Υ.

09:45 – 10:30 Δοκιμαστικές βολές

10:30 – 10:40 Διάλειμμα

10:40 – 12:10 Α΄Γύρος

12:10 – 12:40 Διάλειμμα

12:40 – 14:10 Β΄Γύρος

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 ( απόγευμα )
ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ Β΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ & ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ

14:30 – 15:15 Έλεγχος εξοπλισμού & Δ.Υ.

15:15 – 16:00 Δοκιμαστικές βολές

16:00 – 16:10 Διάλειμμα

16:10 – 17:40 Α΄Γύρος

17:40 – 18:10 Διάλειμμα

18:10 – 19:40 Β΄Γύρος


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ Α΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ & ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ

09:00 – 09:45 Έλεγχος εξοπλισμού & Δ.Υ.

09:45 – 10:30 Δοκιμαστικές βολές

10:30 – 10:40 Διάλειμμα

10:40 – 12:10 Α΄Γύρος

12:10 – 12:40 Διάλειμμα

12:40 – 14:10 Β΄Γύρος

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ( ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Ε.Φ.Ο.Τ. ). 


Επιτροπές :

Οργανωτής : Ε.Φ.Ο.Τ..

Εκπρόσωποι της Ε.Φ.Ο.Τ.: Συναδινός Πέτρος, Ντάτσος Περικλής.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής Ανάπτυξης / Πρωταθλημάτων & Αγώνων : Μωραίτης Παναγιώτης, Γιαννακόπουλος Χρήστος, Κροαζιέ Κυριάκος, Ψαρράς Βασίλειος.

Αγωνόδικος Επιτροπή : Αυγουστόγλου Ευριπίδης, Βαρδαλής Κωνσταντίνος, Καρμοίρης Χρήστος, Διαμαντοπούλου Κλημεντίνη, Παγώνης Μιχάλης.


Ευχόμαστε Καλή επιτυχία σε όλους !!!!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Προπόνηση Ψυχολογίας

Και την καλύτερη τεχνική στον κόσμο να έχεις, άμα το μυαλό σου είναι φορτισμένο και δεν έχεις τον τρόπο να το αποφορτίσεις, όσο και να ρίχνεις το σώμα δεν θα ακολουθεί. Ο καθρέπτης του σώματος όλα θα στα δείχνει. Άλλες φορές πάλι, ενώ νομίζουμε ότι η ψυχολογία μας δεν είναι καλά ξεκινάμε την προπόνηση και όλα είναι τόσο καλά… ίσως γιατί τελικά αποφορτιζόμαστε ρίχνοντας βέλη. Οι περισσότεροι ρίχνουμε όλο το βάρος στην τεχνική μας, να εκτελέσω σωστά, να μην κολλήσω, να έχω την σωστή ροή, την σωστή στάση, να κάνω καλά το release ή και τίποτα από τα παραπάνω.. απλά να ρίξω.. Και ρίχνουμε και ενώ τη μία πάνε, την άλλη δεν πάνε.. μα τι λάθος κάνω; ήδη οι αμφιβολίες είναι κάτι το ομιχλώδες.. Προπόνηση όμως ψυχολογίας οι περισσότεροι δεν κάνουμε.. καλά θα μου πείτε πολλοί, τι είναι αυτά που λες.. δεν υπάρχουν.. μην το παραζαλίσεις.. άνοιξε το τόξο και ρίξε. .. δεν είναι όμως για όλους το ίδιο. Οι τρόποι που υπάρχουν από τους ειδικούς δεν είναι τυχαίοι. Τι μας προκαλεί άγχος; Μήπως πρέπει να παρατηρήσουμε τα συμπτώματα που πιθανόν το δημιουργούν; Θα πρέπει λοιπόν, μέρος της προπόνησης να είναι και η αναγνώριση του συμπτωμάτων που γεννούν τέτοιου είδους καταστάσεις και ο τρόπος αντιμετώπισης τους, για το καθένα να είναι ξεχωριστός. Έρχεται ο αγώνας και νομίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, μια που προπονηθήκαμε τόσο καλά, δεν χάσαμε προπόνηση και τα αποτελέσματα στις προπονήσεις ήταν για μας ικανοποιητικά. Εξασκηθήκαμε έστω και νοερά στο άγχος της επίδοσης; Πολλές φορές βιώσαμε έναν κακό αγώνα και όταν έρχεται η στιγμή να αγωνιστούμε ξανά, έρχονται χωρίς να θέλουμε σκέψεις ή στιγμές αναβίωσης. Οι περισσότεροι από εμάς εστιαζόμαστε μόνο στο αποτέλεσμα. Από την άλλη μεριά, θα ήταν άσχημη και η απάθεια και η πλήρης χαλάρωση, διότι σύμφωνα με τις θεωρίες της αθλητικής ψυχολογίας, το άγχος σε ένα αγώνα θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο αθλητής και να το μετατρέψει σε ωφέλιμη ενέργεια. Όμως χρειάζεται κι αυτό καλλιέργεια και ψυχολογική προπόνηση, εμπειρία αγώνα κλπ. Τα συμπτώματα άγχους γενικώς τα αναγνωρίζουμε άμεσα.. ταχυκαρδία, τρέμουλο, αύξηση ρυθμού αναπνοής, στομαχικές διαταραχές, εφίδρωση, ανησυχία, ανικανότητα συγκέντρωσης, σύγχυση, αρνητικές σκέψεις κ.α. Είναι απολύτως φυσιολογικά ότι κάποια από αυτά θα έρθουν και είναι κάτι που θα πρέπει να το δεχτούμε από το σώμα μας ή την ψυχολογία μας. Το πρώτο βέλος του αγώνα ή το πρώτο βέλος του γύρου. Πόσο καθοριστικό είναι για πολλούς από εμάς.. πόσο πρωταγωνιστικό θα είναι ή θα καθορίσει την ψυχολογία μας, πόσο γρήγορα θα το ξεπεράσουμε; Το ίδιο ισχύει για ένα πολύ κακό βέλος. Μην το αναλύσετε την ώρα του αγώνα… Αλήθεια πόσο έχουμε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο; Πως θα ελέγξουμε την ψυχολογία μας; Προπονηθήκατε γι αυτό έστω και νοερά;
Καλές προπονήσεις σε όλους !!!

Louis

Ποιος είναι ο καλύτερος εξοπλισμός;


Ποια μάρκα τόξου να διαλέξω, τι μεγέθυνση να πάρω για το σκόπευτρο μου, ποιο τύπο σκανδάλης να επιλέξω, ποιο tab; 
Πολλές ανησυχίες και πολλές ερωτήσεις…. είναι σαν να ρωτάμε ποιο είναι το καλύτερο φαγητό;Χαλαρώστε…. τα περισσότερα σύγχρονα τόξα και τα εξαρτήματα αυτών, είναι πάρα πολύ καλά, το βασικότερο είναι ποιο ταιριάζει σε σένα και ποιο αρέσει σε σένα; Δεν σημαίνει τίποτα ότι η σκανδάλη π.χ. Back Tension που την έχει ο τάδε αθλητής και έριξε τόσο πολύ υψηλό Score, ή ότι η συγκεκριμένη μεγέθυνση στο σκόπευτρο, ότι ταιριάζει το ίδιο σε σένα. Διαφορετικά όλα, σκέψη, τεχνική, τρόπος λειτουργίας, σωματικές διαφορές, setup κ.α. 
Νοώντας ότι έχουμε βρει τα βασικά χαρακτηριστικά (για τους αρχάριους ή για αυτούς που δεν θέλουν να γνωρίζουν και πολύ τα τεχνικά), άνοιγμα, δύναμη τραβήγματος κ.λ.π. και ανάλογα με το ποσό που θα διαθέσεις, ο προπονητή σου, ή οι πολύ έμπειροι συναθλητές σου, θα σου δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές για να κάνεις την επιλογή σου, με βάση αυτό που σου ταιριάζει στα προαναφερθέντα βασικά χαρακτηριστικά και στην συνέχεια με αυτό που σου αρέσει περισσότερο και όλα τα άλλα θα τα βρεις στην πορεία. Θα χρειαστείς αρκετές δοκιμές και προπονήσεις σε οτιδήποτε καινούργιο που θέλεις να αλλάξεις. Για να μιλήσω ξανά με παραδείγματα… το ότι σημαδεύω, με ομόκεντρους κύκλους (ο εξωτερικός κύκλος του σκοπεύτρου να εφάπτεται στο στόχο) δεν σημαίνει ότι σε κάποιον άλλον ταιριάζει και να του πω, μην σημαδεύεις πλέον με την ακίδα είναι λάθος… ή το τόξο το δικό μου είναι καλύτερο επειδή είναι καινούργιο… το καλύτερο τόξο στον πλανήτη να πάρεις, δεν σημαίνει ότι θα ρίχνει μόνο του… 

Ο τοξότης κάνει το τόξο και όχι το τόξο τον τοξότη !!!!