Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Παιχνίδια του μυαλού…!!!!


Όπως η Γη γυρίζει, έτσι κι όλα τα πράγματα γυρίζουν… 
έχουν τα πάνω τους αλλά και τα κάτω τους, τα θετικά τους και τα αρνητικά τους και στο δια ταύτα στα τοξευτικά μας, τη μια είσαι στην μέρα σου με πολλά κίτρινα και την άλλη δεν πάνε με τίποτα. Τη μια έχεις έμπνευση να γράφεις στο blog και την άλλη απλά δεν έχεις, (το λέω για να τ’ ακούω) τη μια έχεις τόξο και την άλλη δεν έχεις… 
(όπως έγινε γνωστό κάποιοι με την κλοπή των τόξων, μας στέρησαν την χαρά του να τοξεύουμε, όμως δεν μπορούν να μας στερήσουν την σκέψη και την χαρά της προπονητικής…), τα πάντα λοιπόν αλλάζουν και είναι μεταβλητά, όπως είχε πει και ο Ηράκλειτος «τα πάντα ρει…». 
Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις (του δεν) μπορούμε να ανασυγκροτήσουμε και να καλλιεργήσουμε «τα θέλω», για άλλα μυαλά «τα πρέπει», το μυαλό έχει πάντα αποθέματα. 
Χτίσε καλά αυτό που επιθυμείς, με κάθε λεπτομέρεια και να είσαι σίγουρος, πως έρχεται η στιγμή που θα το δεις μπροστά σου !

Το γνωστό « χαλάρωσε» είτε στην ζωή, είτε και στην τοξοβολία, 
όπως για παράδειγμα σε έναν αγώνα, το «χαλάρωσε» από προπονητές και συναθλητές, δεν πάει μόνο στο σώμα και στους μυς, αλλά πάει και στο μυαλό και στις σκέψεις. 
Πόσες φορές, αναπήδησαν οι σκέψεις, «τι έκανα τώρα, πω πω τι έριξα, δεν ρίχνω καλά, άρα πάει τελείωσε κλπ» και άλλες στιγμές, «δεν με νοιάζει, ρίχνω καταπληκτικά, θα ρίξω πάλι 10» και όλα δουλεύουν άψογα.
Ας δούμε λίγο την φράση «Δεν έχω όρεξη να ρίξω αυτήν την εποχή…» αμέσως βλέπουμε ότι η εστίαση βρίσκεται αλλού… έχουν μπει κάποια άλλα ζητήματα σε προτεραιότητα και το πιθανότερο είναι ότι το μυαλό δεν έχει πάρει την ζητούμενη ικανοποίηση από προπονήσεις ή αγώνες κλπ. «Όλα τα κάνει το μυαλό για την ικανοποίηση…» τα θετικά τα ενισχύει και τα αρνητικά τα κόβει, όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που μπερδεύεται και δεν ξέρει τι ακριβώς να κάνει… «ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι» που λέει και η λαϊκή φράση…   και γεννούνται  τα ερωτήματα, «τι έγινε ξαφνικά; Τι άλλαξε;  τι κάνω λάθος, πότε πάλι θα ξαναγίνει;» και αρχίζει η αναζήτηση, ο πειραματισμός, 
αρχίζει «η ομορφιά της ζωής !»

Όταν τοξεύεις ελευθερώσου, προσπάθησε τις στιγμές αυτές που είναι μοναδικές, να αποσυμπιεστείς και να διώξεις τους προβληματισμούς, είσαι ένα με το τόξο σου, απόλαυσε το, θυμήσου ότι μόνο θετικά έχεις να πάρεις !  

Το μυαλό μας είναι τόσο δυνατό, που θα βρει γρήγορα την βέλτιστη λύση και θα τα ρυθμίσει όλα…  να είσαστε υπομονετικοί… και πολύ απλά γίνετε σύμμαχοι του και «Βοηθήστε το !!!!»   

Louis Koumarianos  

2 σχόλια:

Μίλτος Ρηγόπουλος είπε...

αυτόν τον Ηλία θέλω!
τον Ωραίο και
Χρήσιμο!

(όχι τον άλλο! με τις προκηρύξεις και τα αποτελέσματα!)

:) κράτα καλά αστέρι!

Koumarianos είπε...

Γεια σου Καμάρι Μιλτιάδη μου !!!! :)