Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός

Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι τμήμα του πολιτισμού και ως τούτου θα πρέπει να προάγει τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας, της ελευθερίας, καταδικάζοντας παράλληλα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται. Θεωρούμε παράλειψη, ότι στο αγώνα Γεωγραφικού Διαμερίσματος Αττικής, δεν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που ήταν θύμα πράξης βίας. Παρά το ότι έγινε πρόταση από μερίδα αθλητών προς τους διοργανωτές του αγώνα, για την τήρηση ενός λεπτού σιγής, αυτό δεν έγινε δεκτό επειδή κάποιοι μεμονωμένοι αθλητές εξέφρασαν την διαφωνία τους.

Η απόρριψη της πρότασης, θεωρούμε ότι δεν συνάγει με τις αρχές του αθλητισμού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Egw exw na proteinw to allo.

Na kanoume ti diamartyria mas.
Na organothoume kai OLOI pou theloume meta to mazema tis prwti dokimastikis na pame sto stoxo 1 na poume ti tha kanoume kai na kanoume enws leptou sigi.

An sumfwneis steiltw mesw FB

Nick είπε...

Το μεγάλο λάθος όλων μας είναι ότι έχουμε παραμελήσει την λειτουργία του ανώτατου οργάνου κάθε αγώνα τοξοβολίας, που είναι η Συνάντηση Αρχηγών Ομάδων (Team Captains' Meeting). Η συνάντηση αυτή θα πρέπει να γίνεται ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο θέμα, πολύ περισσότερο δε εφόσον προκύπτει κάποιο θέμα αγωνιστικό ή σαν αυτό που αναφέρεις.

Σε κάθε περίπτωση η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον χαμό μιας ανθρώπινης ζωής (και μάλιστα παιδιού) είναι θέμα που έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό.
Ακόμα κι αν δεν υπάρξει ομοφωνία για να γίνει κάτι, τουλάχιστον ας βρεθεί εκτεθειμένος αυτός ή αυτοί που φέρνουν αντίρρηση μπροστά σε όλους τους αθλητές και κυρίως στους αθλητές του συλλόγου τους.

Koumarianos είπε...

Μπράβο Nick !
Η συνάντηση των αρχηγών των ομάδων θα πρέπει να γίνεται πάντα !

- Alexi, όταν θα εφαρμοστούν οι συναντήσεις θα καλυφθούν αρκετά θέματα. Ναι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο..