Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Η Ελλάδα στο Τελικό του Παγκοσμίου κυπέλου 2008 στο Boe της Γαλλίας!

Πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα !
Τα κορίτσια του σύνθετου τόξου
έκαναν το θαύμα τους !

Η Μαρία Ζέμπου, η Ελένη Ιωάννου και η Πολύμνια Τζάνογλου κέρδισαν με μια εκπληκτική παρουσία στον Ολυμπιακό γύρο των ομαδικών, αρχικά την Βενεζουέλα με 221 – 213, στη συνέχεια τη Ρωσία με 216 – 214 και θα αγωνιστούν στο μεγάλο τελικό, αύριο Σάββατο 28/06/2008 με την Γαλλία για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο αγώνας με την Ρωσία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το http://www.archery.org/ εξελίχθηκε αρχικά, στη πρώτη βολή να προηγείται η Ρωσία με 53-52 και στην συνέχεια ένα βέλος της Ρωσίας ρίχτηκε στο 6 με αποτέλεσμα η Ελλάδα να πάρει την ευκαιρία για την νίκη. Έτσι η δεύτερη βολή ήταν ισοπαλία με 106-106. Στη Τρίτη βολή προηγήθηκε η εθνική μας με 160 και στην τέταρτη και τελευταία βολή η Ρωσία είχε 10-9-9-9-8-9 και τα κορίτσια μας 8-10-10-10-9-9 έτσι κέρδισαν με 216 – 214.

Η Μαρία Ζέμπου δήλωσε στους δημοσιογράφους του http://www.archery.org/ τα παρακάτω: ' Σκεφτόμουν συνεχώς ότι «Θέλω 10, Θέλω 10» και έριχνα 10 ! Εντούτοις στη τελευταία βολή λόγω της νευρικότητας ξεκίνησα με 8. Συγκεντρώθηκα όμως και είχα 10x. Είμαστε πολύ ευτυχισμένες ! Αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η πρώτη μας φορά σε μεγάλο τελικό για χρυσό μετάλλιο. Θα αισθανόμουν πιο αγχωμένη εάν ήμουν σε ατομικό αγώνα. Δεδομένου όμως ότι βρισκόμαστε σε τελικό ομαδικού, σκέφτομαι ότι θα συνεχίσουμε με το μεγάλο ομαδικό μας πνεύμα και θα είναι όλα εντάξει.'

Μαρία, Ελένη, Πολύμνια, είμαστε όλοι μαζί σας για την κατάκτηση του Κυπέλλου !



- Κ Α Λ Η --- Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α ! -

Το Ελληνικό blog της Τοξοβολίας πάει διακοπές και θα βρίσκεται πάλι μαζί σας, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.
Καλή Επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα, σε όλους τους τοξότες που θα λάβουν μέρος το Σαββατοκύριακο στη Δεκέλεια, καθώς και στους Πανελλήνιους Αγώνες στην Κόνιτσα !

Ευχαριστούμε θερμά για την προτίμηση σας και τις επισκέψεις σας στο blog μας.
Καλό Καλοκαίρι
Louis

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mpravo ta koritsia mas!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο!!εετσι!!!
Περισσοτερα σχολια δε χρειαζονται!!!
Καλο καλοκαιρι σε σενα!!!!